ABC  

Mask
Låg volym, stort synfält och bra passform.
En del lägger väldigt stor vikt vid att masken ska passa din ansiktsform. Det är möjligt att det finns de som har en "väldigt, väldigt bra ansiktsform för mask” Totalt tror vi att vi har dykt med 25-30 olika modeller som alla har varit täta. I många fall är det inte maskens fel när en dykare upplever...
Mask
Låg volym, stort synfält och bra passform.
En del lägger väldigt stor vikt vid att masken ska passa din ansiktsform. Det är möjligt att det finns de som har en "väldigt, väldigt bra ansiktsform för mask” Totalt tror vi att vi har dykt med 25-30 olika modeller som alla har varit täta. I många fall är det inte maskens fel när en dykare upplever att masken läcker utan kanske snarare:
  • För hårt åtdraget nackband
  • Ofrivillig/omedveten andning genom näsan

Under kurser har jag många gånger bytt mask med elever som har haft precis samma mask som jag, där de upplevde att deras mask läckte men inte den som jag använt. Kanske det finns något som heter psykisk läckage i masken?

Huvudmask
En huvudmask kan lika gärna ha en hård infattning/ram som en mjuk frameless. Masker med låg volym sitter vanligtvis tätt på ansiktet. Om masken sitter tätt behöver du inte våldsamt stora glas för att ha en bra synvinkel. Masker med ett eller två glas framtill, är vanligtvis att föredra.
Flerglasmasker med fönster på sidorna och liknande leder ofta bara till en irriterande ljusbrytning framför ditt synfält, antingen det är solljus från ytan eller din buddys lampa som skapar ljuset.
Vissa masker har en tätning som har väldigt lång omkrets – ofta masker som marknadsförs med extra stort synfält. Dessa tätar vanligtvis lika bra, även om de kan vara lite besvärliga. Det är betydligt svårare att ta av och på dem utan att knöla ihop tätningen runt masken. På land eller i ytan är det vanligtvis inte ett problem utan mest irriterande, under ytan däremot är det inte så fördelaktigt om det är svårt att ta på sig masken igen om den av någon anledning har ramlat av.
Det extra synfält som sådana masker eventuellt ger går som regel i onödiga riktningar i förhållande till en mask med låg volym.
Backup mask
Masker som har gummi hela vägen och ingen ram i hårdplast är att föredra om du ska ha den som backup mask i fickan på torrdräkten, det är inget som spricker vid yttre påfrestning. Den här typen av mask, till exempel Beaver & Scubapro Frameless, är även lämpliga som huvudmask.
Backup masken placeras vanligtvis i fickan på vänster lår. Den hakas fast i loopen av rep eller 5 mm bungie i fickan med hjälp av en double ender.
Nackband i neoprene, inte bara ett neoprene skydd utanpå, är absolut att föredra framför vanliga nackband:
  • Ökad komfort
  • Det är enklare att ta av och på, knölar inte ihop sig som nackband i silikon
  • Spricker inte
  • Bättre slitstyrka

Fenor
Fenor finns i många olika varianter, i det stora hela vill du ha en fena som är enkel till konstruktionen och gör jobbet. Du vill kunna manövrera åt alla riktningar i vattnet med hjälp av att enbart röra fenorna. 

En fena bör du även välja utifrån vilken typ av dräkt du använder. Använder du torrdräkt blir valet enkelt, gummifena. En gummifena ger dig mer tyngd i fötterna och gör att torrdräktsdykningen blir bekvämare. Dyker du våtdräkt däremot blir en gummifena ofta för tung här blir valet istället plastfena.

Tar man med sig torrdräkten utomlands och vill hålla ner bagagevikten lite så finns modeller som OMS Slipstream som är en plast/gummi blandning som ger en något tyngre fena än plast men inte fullt så tung som en rågummifena. 

Dyker du riktigt tunn våtdräkt i varma vatten eller snorklar kan en helfotsfena vara något för dig. Vill du slippa använda våtdräktsskor väljer du en helfotsfena. Helfotsfenor är ofta enklare fenor med lite sämre stabilitet och vid dykning i vatten med hårda strömmar är dessa inte att föredra. 

Snorkel

Snorklar kommer i en rad olika utföranden och vid val av snorkel blir idag ofta färg och form avgörande. Alla snorklar vi lagerför håller god kvalité och det är små detaljer som skiljer dem åt. Det finns vikbara modeller för dig som vill ha en enkel snorkel att ha med i fickan vid dyk eller för dig som vill spara på utrymme i bagaget. Den mest populära modellen är Scubapro Spectra som har stänkskydd och purgeventil för enklare tömning av vatten, den har även en mjuk del som gör att snorkeln blir bekvämare att ha i munnen.

Paket

För snorkling och barn eller juniorer erbjuder vi lite olika paket som innehåller mask och snorkel eller mask, snorkel och fenor. Dessa paket håller hög kvalité och har god passform på de flesta. Dessa produkter kan självklart utan problem även användas vid dykning.
Mer
1 495 kr

Den Extremt populära och mångsidiga Scubapro Jetfin. Orginalet bland rågummifenorna!

550 kr

Klassiska favoritmasken Aqualung Look. Går även att få med slipat glas.

650 kr

Scubapro Spectra är en traditionell lågvolym mask med två glas. Masken är gjord med typisk Scubapro kvalitet, den ger goda tätningsegenskaper och ger hög komfort.

600 kr

Ny mask från svenska AGIR.En kvalitetsmask med integrerat neopren nackband och bra passform.

550 kr

En helfotsfena i mycket hög kvalitet från italienska Cressi Sub som lämpar sig både för snorkling och dykning.

700 kr

Scubapro Frameless – Måttstocken för Frameless masker

150 kr

Gummi strap som håller fenan kvar på foten.

250 kr

Rated BEST Anti-Fog by Rodale's SCUBA DIVING Magazine!

445 kr

En storsäljare från Cressi

650 kr

En ny revolutionerande mask från Cressi

495 kr

Cressis frameless mask med utmärkt synfält

250 kr

Scubapro är känt för hög kvalité.

120 kr

Enkel och bra snorkel från scubapro.

1 250 kr

Letar du efter en lätt och högpresterande fena?

650 kr

Aqualung Stratos är en lättsparkad fena och därför ett utmärkt val för den nya dykaren.

1 100 kr

Rågummifenor är fenor som håller i de flesta väder och miljöer.

800 kr

Hälremsfena med kraftfull blad.

1 499 kr

En extremt stark strobe lampa från GralMarine -  investering i säkerheten!

699 kr

OMS Saftey Set  - den perfekta respaket med Spool och SMB

595 kr

Liten och smidig lampa som kan användas både som backup eller foto fokusljus.

Visar 1 - 21 av 21 artiklar

Scroll To Top