Agir Backplate med Harness

DL0245

AGIR's olika backplates är tillverkade i rostfritt stål eller aluminium av hög kvalitet.

1 592 kr

  • Alu
  • RF Stål 2.8kg 3mm
  • RF Stål 5.2kg 6mm

Alla kanter där antingen webbing eller bultar ska passera igenom har slipats ned och filats till för att begränsa slitaget på webbingen. Hålen som webbingen träs igenom är också vinklade för att ge bästa möjliga ergonomiska utformning och bidra till en bättre passform och öka komforten.

Alla AGIR backplates har två par hål för bultarna från dubbelflaskorna. Det betyder att du får en justeringsmöjlighet för hur högt du önskar att backplaten ska sitta relativt till flaskorna. AGIR tillverkar backplates i rostfritt stål med tre olika vikter och tjocklekar: 3 mm/2,8 kg, 5 mm/4,4 kg och 6 mm/5,1 kg utöver aluminiumplaten som är neutral i vattnet.

Tyngre backplates kan vara en bra idé för att integrera mer vikt/ta bort bly från viktbältet. Samtidigt bör du vara observant på att när man flyttar vikt från viktbältet till backplaten så flyttar man också tyngdpunkten uppåt. Med ett dubbelpaket kan en högre tyngdpunkt göra att det blir mer ansträngande att ha en horisontell trim under vattnet. Därför är vi lite skeptiska till/försiktiga med att rekommendera den tyngsta backplaten till dykning med dubbelpaket, men vi förespråkar den gärna till dykning med enkelflaska. Enkelflaskor har inte tyngdpunkten lika högt i utgångsläget vilket ger en större frihet till hur det är möjligt att flytta ballasten.

AGIR använder en 4 mm bred grenrem och tillverkar särskilda rostfria tillbehör, viktstoppar och D-ringar, som passar till den ”smalare-än-50 mm-standard-bredden”.

Tillverkare Agir

Skriv din recension

Agir Backplate med Harness

Agir Backplate med Harness

AGIR's olika backplates är tillverkade i rostfritt stål eller aluminium av hög kvalitet.

Skriv din recension

Relaterade Produkter

Scroll To Top