Shearwater Petrel 2 Fisher

DL0366

Shearwater Petrel 2 är marknadsledande bland multigasdatorer för både öpppet system (OC) och rebreathers (CC).
Säljs med Fisher kontakt! 

9 032 kr

Shearwater är marknadsledande när det gäller att producera avancerade men ändå användarvänliga, robusta och tillförlitliga dykdatorer för teknisk dykning med öppet system eller med CCR (rebreather, konstant PO2).

Oavsett om dina mål som dykare är att dyka till 30 eller 200 meters djup, antingen på öppet eller slutet system, är Shearwater Petrel valet. Petrel är en nitrox-, trimix- och helioxdator som aldrig kommer att begränsa dina dyk.

Med Shearwater Petrel kan du anpassa den profil som du vill ha allt eftersom vår kunskap om dekompressionsteori utvecklas. Dekompressionsteori är en vetenskap som hela tiden utvecklas och de lärda är oense om vad som är "bäst". Om du vill ägna dig åt teknisk dykning är det mycket klokt att hålla dig uppdaterad inom detta område. Vad du kan välja i Shearwater Petrel innefattar:

  • "Traditionella" Buhlmann ZHL-16c med Gradientfaktorer (standard)
  • "Bubble Model" VPM-B som tillval.
  • Upp till fem olika gaser i öppet system.
  • Upp till fem olika gaser i slutet system.
  • Gaugemode (extravagant bottom timer)


Vi rekommenderar att du lägger in välkända och beprövade gradientfaktorer innan du experiementerar för mycket med inställningarna.

Menysystemet är intuitivt och drivs helt med två stycken knappar, en på vänster respektive höger sida. Dessa kräver minimalt fingerfärdighet och verkar vara en mycket lyckad lösning. Alla relevanta val och menyer kan också användas under vatten, medan de funktioner som inte fungerar under vatten automatiskt döljs när datorn går i dykläge.

Datorn har LCDskärm med automatisk justering av ljusstyrka (kan åsidosättas) och uppfattas som mycket tydlig och lätt att läsa vare sig det är ljust eller mörkt i vattnet. Att enkelt kunna läsa displayen i totalt mörker utan att använda en ficklampa för att lysa den uppfattas som en stor fördel i många situationer (t.ex. foto, video ....).

En stor fördel med Petrel är att du kan använda alla AA-batterier i den. Mycket praktiskt den dagen dina batteri tar slut mitt i en dykresa.

Datorn levereras med två robusta nylonremsor för att fästaarmen. Dessa kan enkelt bytas ut mot t.ex. 4 mm bungeecord om så önskas utan någon modifering behövs.

Vi lagerför den fristående versionen av datorn som fungerar oberoende av maskinen (CCR). Vi vill reservera oss för att leveranstiden kan överstiga 14 dagar. Vänligen kontakta oss för lagerstatus eller om du är intresserad av den version som ansluter till och styr din CCR.

Uppföljaren till Petrel, Petrel 2, som har ersatt den tidigare modellen kommer med inbyggd kompass.

Skriv din recension

Shearwater Petrel 2 Fisher

Shearwater Petrel 2 Fisher

Shearwater Petrel 2 är marknadsledande bland multigasdatorer för både öpppet system (OC) och rebreathers (CC).
Säljs med Fisher kontakt! 

Skriv din recension

Relaterade Produkter

Scroll To Top