Suunto D6i Novo + USB

DL0045

Suunto D6i: en snygg, tuff  klocka till vardags för dykare och en bra men lite flådig bottom timer (har även luft och nitrox dator) vid dykning.

Produkt val
Färg
Färg
 
Vit
 
Silver

7 890 kr

Suunto D6i är en klocka i rostfritt stål med dykdator och inbyggd digital kompass. D6i har en lågprofil som passar de flesta handleder. På land fungerar D6i som klocka och under vattnet som dykdator med alla tänkbara funktioner såsom dykning med vanlig luft, dykning med nitrox, bottomtimer, klocka, datum samt dekompressionsinfo. Suunto D6i har en bakgrundsbelyst display som är mycket lättöverskådlig och tänds vid behov.

Den digitala kompassen visar kurs både med siffror och en digital kompassros. D6i är också försedd med Suunto´s RGBM (Reduced Gradient Bubble Model) och kan användas med s.k. djupa stopp om så önskas. D6i lagrar antal dyk samt maxdjup under hela datorns livstid samt 100 timmars loggbok med dykprofil. Nitrox kan ställas in mellan 21 - 100 %. Man kan välja att använda två olika, på förhand inställda nitroxblandningar under dyket.

 

D6i har följande egenskaper:

  • Under dykning kan den användas som:
 Dykdator med dekompression med luft som andningsgas.
 Dykdator med dekompression med nitrox som andningsgas.
 Som ren bottom timer med alla andningsgaser från luft - > trimix.
  • Integrerad digitalt kompass.
  • Har möjlighet för gassbyte (ett byte) för accelererad dekompression .
  • Alla vanliga klockfunktioner.

Medans de allra flesta dykdatorerna baserar sin uträknknigar på gamal Bülman algoritmer så har Suunto börjat använda de mer modernare algoritmer som baserar sig på modernare forskning i sina datorer.

  • Suunto använder till sina uträkningar en variant av bubbelmodellen Reduced Gradient Bubble Model (RGBM) som är mer i linje med nyare kunnskap om dykfysiologi. 
En praktisk fördel är att du iställer för att bli straffad för att göra långsamma uppstigningar, så belönas du för att hålla en jämn och långsam uppstigning. Jämna långsamma uppstigningar är alpha omega för att undvika skapande av stabila bubblor som kan leda till tryckfallsjuka. 

 Som ett verktyg för att lära sig hur kroppen tar upp och vädrar ur kväve under dykning blir därför Suunto datorerna genom RGBM ett bättre och mer uppdaterat redskap.


Produkten hålls ej i lager. 

Tillverkare Suunto
Kategori Bättre
Max Djup 150m
Skärm Svart-Vit
Dator mode Luft, Nitrox, Bottomtimer
Rebreather funktion Nej
Digitalt kompass Ja

Skriv din recension

Suunto D6i  Novo + USB

Suunto D6i Novo + USB

Suunto D6i: en snygg, tuff  klocka till vardags för dykare och en bra men lite flådig bottom timer (har även luft och nitrox dator) vid dykning.

Skriv din recension

Relaterade Produkter

Andra intressanta produkter

250 kr

Hållare för handleden med bungie cord till Uwatec digital bottom timer och Tech 2G

1 775 kr

Uwatec / Scubapro lanserar nu en ny och uppgraderad version av sin populära digitala bottom timer.

300 kr

Hållare för handleden med bungie cord till Vyper, Vyper 2, Vyper AIR, Vytec och Gkko.

2 095 kr

Sändare som passar till Shewarwater Perdix AI

Scroll To Top