GUE Fundamentals April 2018

OT0034

För de flesta människor är GUE Fundamentals en riktig ögonöppnare. Kursen är utformad för att vidareutveckla och raffinera dina tidigare kunskaper och forma dig till en dykare som har total kontroll över din avvägning och position i vattnet. 
Kurs 24 - 27 april 2018 Stockholm 

Produkt val
Betalningsaternativ
Betalningsaternativ
Bokningsavgift

[- 4 717 kr]
Full Betalning

[+ 0 kr]
Hyra Utrustning
Hyra Utrustning

6 995 kr

 • Bokningsavgift
 • Full Betalning
 • Ja
 • Nej
 • JA (OTAS medlem)

GUE FUNDAMENTALS

I de allra flesta kurser som designats för att lära dig att dyka läggs det stor vikt vid att göra dig bekväm vid att vara under vattnet. Tyvärr resulterar det i att det läggs för lite fokus på det som gör dig till en riktigt duktig dykare.

GUE Fundamentals finns i två versioner; en för rekreationell (sport)dykning och en för teknisk dykning. Man kan genomföra kursen med enkelflaska eller i den tekniska versionen med dubbelpaket och kanisterlampa. Färdigheterna som övas i de två versionerna är nästan desamma och kan övas tillsammans, men det finns lite olika krav för att bli godkänd. Efter ett Rec-pass kan man fortsätta på Rec2 (rescue) som en mycket stabil sportdykare. Kraven för ett Tech-pass är mycket höga och öppnar dörren för teknisk dykning antingen med trimix eller grotta och gruva. I båda fallen utlovas en betydlig höjning av dykkompetensen och den kontroll man har i vattnet och på sin dykning.

För de flesta människor är GUE Fundamentals en riktig ögonöppnare. Kursen är utformad för att vidareutveckla och raffinera dina tidigare kunskaper och forma dig till en dykare som har total kontroll över din avvägning och position i vattnet. I dykning är förmågan att ligga stilla på samma ställe utan att röra sig en av de mest vitala kunskaperna att ha, men också en av de svåraste sakerna att lära sig.

Du kommer att lära dig otroligt mycket under din kurs. Du kommer bland annat att få lära dig skillnaden mellan begreppen trim och avvägning, vilka båda styr din kontroll och position i vattnet. Detta kommer du att få öva tills du kan hålla en horisontell position utan att röra dig vare sig framåt eller bakåt. Dessutom kommer du att få öva på flera olika typer av effektiva fenrörelser, vilka bland annat innefattar så kallade "helikoptervändningar". Du kommer till och med lära dig att backa!

Det kommer att tas upp en mängd områden, bland annat vilken utrustning som är mest optimal för dykning och varför, vilka olika gaser som bör användas i olika situationer, vad som är en väl utarbetad dykplan och mycket, mycket mer.

Tillsammans med din erfarna GUE instruktör kommer du att kultivera dina dykfärdigheter och finslipa dessa. Du kommer att få många bra tips under kursens gång som kommer att vara med dig under resten av din dykkarriär. Ta steget in i en ny värld som kommer att förändra din dykning för alltid!

Förkrav

Du som vill gå en GUE Fundamentalskurs måste

 1.      Lämna in ett ifyllt registreringsformulär, en medicinsk deklaration och en ansvarsfrisättning till GUEs högkvarter.
 2.      Kunna simma 15 meter under vattnet på ett andetag
 3.      Kunna simma 275 meter under 14 minuter
 4.      Vara fysiskt och mentalt i god form.
 5.      Inneha försäkring som täcker nödfallssituationer såsom tryckkammarbehandling, t.ex DAN Master försäkring eller likvärdig.
 6.      Vara icke-rökare.
 7.      Inneha en läkares skriftliga godkännande för att använda receptbelagda mediciner, förutom p-piller, och för all tidigare medicinska historia som kan innebära en risk för dykning.
 8.      Vara minst 16 år gammal.
 9.      Vara certifierad som GUE Rec 1 dykare eller som Open Water dykare från någon annan organisation.

Utrustningskrav

Flaskor: Eleven kan använda en singelflaska med K-, H-, eller Y-kran. Studenter kan också använda dubbla flaskor kopplade med en dubbel isolator/manifold, vilken tillåter användandet av två förstasteg. Konsultera kursspecifika standards och din instruktör för att verifiera tillåtna storlekar.

Regulatorer:

 1.      Singelflaska: ett andrasteg måste användas med en 1,5-2,1 m slang (2,1 m måste användas för alla grottdykningskurser). Förstasteget måste ha tillgång till en manometer, slang till vingen och, om torrdräkt används, en slang till torrdräkten.
 2.      Dubbla flaskor: ett av de två förstastegen måste ha tillgång till en manometer och en slang till torrdräkten när det krävs. Det andra förstasteget måste ha ett andrasteg med en 1,5-2,1 m slang och en slang till vingen.

Bakplatta:

 1.      Ska vara fäst vid dykaren med en kontinuerligt löpande rem. Denna rem ska vara justerbar och ska ha ett spänne för att fästas vid midjan.
 2.      En grenrem är fäst och löper runt midjebandet för att förhindra att systemet åker upp från dykarens rygg.
 3.      Den löpande remmen ska ha fem d-ringar:
 4.      En  fäst vid den vänstra höften
 5.      En fäst i höjd med dykarens högra nyckelben
 6.      En fäst i höjd med dykarens vänstra nyckelben
 7.      Den två sista är fästa fram och baktill på grenremmen om dykaren ska använda avancerad utrustning som DPV.
 8.      Remmen under dykarens armar har små restriktiva band som möjliggör fästandet av backup-lampor.
 9.      Remmen och systemet har en minimalistisk konstruktion. 

BC/vinge:

 1.      En dykares vinge är bakmonterad och minimalistisk.
 2.      Den är fri från onödiga snören, attiraljer och annat material.
 3.      Det finns inga restriktiva band eller liknande fästa på vingen.
 4.      Vingstorlek och form baseras på flaskor som används vid träning.

Lampor 

 1.      Primärlampan ska ha ett uppladdningsbart batteripack och ha ett Goodman-handtag.
 2.      Backup-lampor ska drivas med alkaliska batterier (ej uppladdningsbara) och upphängda på d-ringarna vid dykarens nyckelben.

Övrigt

 1.      Handledsmonterad kompass.
 2.      Masken ska vara lågvolym, fenor robusta och ej "splitfenor".
 3.      Minst ett skärverktyg.
 4.      "Wetnotes"
 5.      Minst en ytmarkeringsboj (SMB) med spole per dykare.
 6.      Dräkt anpassad för exponeringen.

Teori

Kursens teori varvar klassrumspresentationer med eget studerande. Du laddar ned ditt studiematerial från GUEs hemsida varpå du kan börja studera och läsa på. Du kommer att få tillgång till en mängd olika läromedel och studiefrågor. I slutet av kursen kommer du att skriva ett slutprov.

Praktik

Till skillnad från de flesta dykkurser påbörjas GUE Fundamentals med en grundlig utrustningsgenomgång. Efter detta börjar du att lära dig i vattnet. Detta inleds med övningsdyk på grunt vatten där du till en början kommer att jobba in grundfärdigheterna. Steg för steg avancerar kursen i svårighetsgrad och avslutas med dyk där du får chansen att visa för din instruktör att du klarat av kurskraven.

Certifiering: Rec- eller Tech-pass

Efter avslutad kurs kan du få ett av två certifikat; Rec- eller Tech-pass beroende på vilken variant av kurs du valt och beroende på vilka krav som uppfyllts. Med ett Rec-pass i fickan kan du efter lite praktik fortsätta din utbildning på Rec2, vilket är motsvarigheten till "rescue" men också inkluderar användning av triox och dykning ner till 30 meter. Med ett Tech-pass i fickan har du möjligheten att gå vidare till GUE Cave Diver eller GUE Technical Diver. Notera att om du vill sikta på Tech-pass måste du göra kursen med dubbelpaket och primärlampa.

Med ett Rec-pass kan du alltid återkomma vid ett senare tillfälle för att uppgradera till ett Tech-pass. 

OBS! Priset gäller för kursen: 6.995:-. Till detta tillkommer möjligtvis gas, resa, boende, utrustning etc beroende på var kursen hålls. Notera att det även tillkommer en registreringsavgift på 95USD (ca 800 kr) som går till GUE för material och certifikat.

För mer detaljer och anmälan, kontakta OT eller den aktuella instruktören.


What GUE is All About from Elena Konstantinou Gusinski on Vimeo.

Tillverkare GUE
Kategori Bäst
Kostnader som inte ingår i Kursen Gas, Vagnhärrad och eventuella båtutfärder
Krav Utrusning Dir konfiguration singel eller dubbel paket (Kan hyres)
Krav Antal Dyk Minst 25 Dyk
Krav Utbildning Padi Open Water eller liknande

Skriv din recension

GUE Fundamentals April 2018

GUE Fundamentals April 2018

För de flesta människor är GUE Fundamentals en riktig ögonöppnare. Kursen är utformad för att vidareutveckla och raffinera dina tidigare kunskaper och forma dig till en dykare som har total kontroll över din avvägning och position i vattnet. 
Kurs 24 - 27 april 2018 Stockholm 

Skriv din recension

Relaterade Produkter

Scroll To Top