Reducerat pris! Halcyon Gummivred

Halcyon Gummivred

H-Rubber-Knobs

Kranvred i mjukt gummi med insats i syrefast rostfrittstål

86 kr

-10%

95 kr

Fördelar med gummivred:

  • De är bredare och gör det därför enklare att manövrera (öppna/stänga) kranen under dykning.
  • Då gummit är stötabsorberande så är det mindre risk att vredet går sönder om man slår i vredet i t ex en grotta eller i ett vrak.
  • Gummit skyddar även spindeln och andra delar i kranen då det absorberar stötar.

 
Om du tittar på kranvredet så ser du att det är en ganska enkel sak att byta. Om det är första gången du ska göra det så tar det dig ca 5 min att byta. Var noga med att få med den vita/genomskinliga teflonbrickan som ligger mellan vredet och kranen, den fastnar ofta i det gamla vredet. Ibland så är det fyrkantiga hålet i vredet lite för litet, ta då en lite fil och ta upp hålet. Fila INTE ner spindeln!

TIPS!
Att kunna nå sin kran/kranar på land, i ytan och under ytan är en fundamental färdighet för alla dykare. Detta oavsett om du dyker enkel eller dubbelpaket. Detta pga att fler dykare har:

  1. Startat dyket med kranen stängd!
  2. Inte klarat att öppna kranen!
  3. Inte kunnat ta sig till ytan själv och drunknat!

Som de flesta dykrelaterade problem så uppstår detta väldigt sällan, men kan få katastrofala följder. Det bästa är naturligtvis att ha bra kontroller innan man går i vattnet. Dock så kan vi inte komma på något argument som talar emot att man ska kunna öppna sin egen kran! Vare sig det är enkel eller dubbelpaket.

TillverkareHalcyon
KategoriBäst

Skriv din recension

Halcyon Gummivred

Halcyon Gummivred

Kranvred i mjukt gummi med insats i syrefast rostfrittstål

Skriv din recension

Scroll To Top