DiveXtra HP-1200 Handhållen

DL0688

DiveExtra HP-1200 är en mycket bra dyklampa med väldigt bra ljus för pengarna.

3 196 kr

1200 lumen låter inte som mycket, men med en väl fokuserad punkt på ca 10 grader ger lite ströljus, kommer att ge tillräckligt med ljus för allt från sportdykning till mer avancerad dykning. Med 3 timmars brinntid har du vanligtvis tillräckligt med batteritid för att utföra två långa dyk på en dag utan att ladda batterie

Vi har länge letat efter en bra dyklampa som inte kostar en som en helt ny dykutrusning. En bra lampa ger dig möjlighet att kommunicera effektivt med parkamrater och lysa upp platser där dagsljuset inte når hela vägen (vanligtvis djupare än 10 meter i Sverige). Vi har haft mycket god erfarenhet av DiveXtra CI-800/1000 backup lampor och nu har vi tagit fram en primärlampa till ett väldigt bra pris.

1200 lumen låter inte som mycket, men med en väl fokuserad punkt på ca 10 grader och med lite ströljus, kommer att ge tillräckligt med ljus för allt från sportdykning till mer avancerad dykning. Med 3 timmars brinntid har du vanligtvis tillräckligt med batteritid för att utföra två långa dyk (60-80 minuter per dyk) på en dag utan att ladda batteriet.

HP-1200 dyklampa är väldigt modulär. Det innebär att om du föredrar en lampa utan kabel, kan du köpa den handhållna versionen med ett batteri som ger lampan en brinntid på 3 timmar. Om du vill ha lampan med kabel, kan du köpa lampan med en kanister för att fästa på webbingen. Kannisterversionen ger 6 timmars brinntid.
 
Utmaningen med LED-lampor har i många år varit att samla / fokusera ljuset på ett sådant sätt att det passar den användning vi vill ha under vatten. Det är inte svårt att sätta många watt / lumen i en LED-lampa, men när ljuset inte är fokuserat på rätt sätt och försvinner i ströljus blir fyller det inget syfte. (Observera att när du läser specifikationer på olika dioder, en hög effekt i watt eller hög lumen hjälper lite om den inte fokuserad på rätt sätt.)

I stället för att skjuta massor av lumen i lampan har Divextra också lagt stor energi i att fokusera ljuset på bästa möjliga sätt. Lampan är effektiv vid användning både när det gäller att penetrera vattnet, kommunicera och belysa saker som befinner sig ganska nära eller längre bort. Med andra ord, som du faktiskt använder ljuset när du dyker.

Arbetet Divextra har gjort med fokus har resulterat i en lampa som med 1200 lumen kommer att uppfattas ha en högre ljusstyrka än en 21w HID lampa medan den har en betydligt högre effektivitet. Det är den här kombinationen som har gjort det möjligt för Divextra att eliminera kabeln och erbjuda en primärlampa med 3 timmars brinntid och kraftfullt ljus.

HP-1200 Handhållen

  • 10 grader spot
  • Magnetbrytare
  • Låg vikt = 760 gram
  • 240 minuter vid full styrka (100%) eller 600 minuter vid låg styrka (40%)
  • Max Djup 145 meter
  • Justerbart handtag med tumloop (vikning och kompakt vid transport)
  • Uppladdningsbart batteri (laddar från 0% till 100% på 4 timmar)
Tillverkare Divextra
Max Djup 150m
Brinntid full effekt 3 timmar
Batteri Li-Ion 18,2A
Ljus 1250 lumen
Färgtempratur 6000 Kelvin

Skriv din recension

DiveXtra HP-1200 Handhållen

DiveXtra HP-1200 Handhållen

DiveExtra HP-1200 är en mycket bra dyklampa med väldigt bra ljus för pengarna.

Skriv din recension

Relaterade Produkter

Scroll To Top