Halcyon Focus 2.0

DL0368

Kraftfull ny LED primärlampa från Halcyon!

 

11 560 kr

Halcyon har flera gånger under de senaste decennierna satt standarden för hur en primärlampa för dykning bör vara. Med Flare ™ och Focus ™ har Halcyon gjort det igen för primärlampor med LED som ljuskälla.

Problemet med LED-ampor har i många år varit att få fokuserat ljus på ett sådant sätt att det är lämpligt för användning under vatten. Det är problematiskt att få för hög effekt ur en LEDlampa. När ljuset inte fokuseras på rätt sätt blir det ströljus som är mer irriterande än fungerande.
I stället för att ha ett högt ljusutbyte från lampan har Halcyon istället lagt mycket energi på att fokusera ljuset på bästa sätt. Då blir lampan effektiv både för att penetrera vattnet, kommunicera samt belysa saker på nära håll och på längre avstånd. Med andra ord, lampan uppfyller alla krav som en kräsen dykare kan ställa.

Med vredet som sitter på toppen av lampan kan du enkelt ställa in fokus från en relativt bred kon till en kraftigt fokuserad stråle. Maximalt fokuserad stråle är ännu vassare än vad som egentligen behövs under vattnet och skulle kanske var bäst lämpad i en av de legendariska stridsscener i Star Wars filmerna.

Tack vare kombinationen av sitt fokus, den totala mängden ljus (975 lumen) och den effektiva LEDtekniken har behovet av batterikapacitet minskat betydligt. En liten batterikapacitet på 5, 2Ah ger dig 6 timmars brinntid. Värt att nämna är också att lampan har en totalvikt på 1,4 kg.

Halcyon Flare är vår nya klockrena primärlampa om du inte känner att du behöver fokusera spoten. ​Med storebror Focus finns möjlighet till det. Personalen på Oceanic Tech har vid flertalet tillfällen testdykt demovarianter av Halcyon Flare™ och Focus™. Vi ger lampan bästa betyg med stort plus för ljusstyrkan, handtaget, totalvikten och den fokuserbara ljusstrålen. Delen vi varit kritiska mot är on-off funktionen på lamphuvudet. Dock handlar just det troligtvis om en vanesak.

 

 • ca 4 timmars brinntid
 • Betydligt kraftigare än 21W HID
 • Fokuserbar stråle
 • 1.4 kg (!)
 • Vikbar och justerbar Goodmanhandtag
 • 70000 lux vid 1m

 

   

  Halcyon Primary LED Lights from Halcyon Dive Systems on Vimeo.

  Tillverkare Halcyon
  Kategori Bäst

  Skriv din recension

  Halcyon Focus 2.0

  Halcyon Focus 2.0

  Kraftfull ny LED primärlampa från Halcyon!

   

  Skriv din recension

  Relaterade Produkter

  Scroll To Top