Apeks XTX50 2:a Steg Nitrox

DL0269

Syrgas versionen av Apeks XTX50. Godkänd för 100% syrgas.

1 672 kr

På XTX50 kan dykaren både justera "cracking ressistance" (andningsmotståndet) och venturi justering som påverkar hur mycket energi som går åt för att upprätthålla gasflödet efter att andrasteget har startat att levera gas. En nedjusterat venturi reducerar också möjligheten för att andrasteget friflödar vid ihopp och dykning i stark ström eller skotring. Venturivredet kan öppnas fullt när du använder andrasteget för att få högsta möjliga andningskonfort.

Den nya XTX serien ger också dykaren nya funktioner efter påtryckningar från dykare.

  • Slangen till andrasteget kan monteras både från vänster och höger.
  • Utbytbar luftledare för utandningsgasen, lång eller kort. 
  • Tvättad och klar för 100% syrgas.

Det har varit delade meningar om den kompakta "luftledaren" på ATX-serien. De flesta har trivts bra med den, dock så har några velat ha en längre ”luftledare” för att bubblorna från utandningen ska komma längre bak och inte upp i synfältet. Inte något som spelar någon roll för den vanliga dykaren, en fotograferande dykare kan där emot ha fördel av de längre ”luftledaren”.  På XTX seriens andrasteg kan du välja om du vill ha lång eller kort luftledare, som standard kommer primär andrasteget med lång luftledare och back up andrasteget med kort luftledare. Om du har andra önskemål så så skriver du det i kommentarfältet under beställningen.

Att kunna montera slangen från både höger och vänster har ingen praktisk betydelse i DIR sammanhang, vid ”side mount” eller andra lokala konfigurationer så kan de finnas en praktisk fördel att kunna anpassa vilken sida slangen blir monterad på.

Tillverkare Apeks
Kategori Bäst
Frysskydd Ja
Konstruktion Balanserat medströms
Justerbar Venturi Ja
Justerbart vred för andningsmotstånd Ja

Skriv din recension

Apeks XTX50 2:a Steg Nitrox

Apeks XTX50 2:a Steg Nitrox

Syrgas versionen av Apeks XTX50. Godkänd för 100% syrgas.

Skriv din recension

Relaterade Produkter

Scroll To Top