Flaska 1x12x232b

DL0073

Levereras komplett med kran och färdig monterat.

2 304 kr

  • Scubatec

Enkelflaskor täcker de allra flestas behov för tillräkligt med gas och försvarlig gasreserv. En 12L 232bar flaska innehåller lika mycket användbar gas som en 10L 300bar och lite mindre användbar gas än en 15L 200bars flaska. Om luftförbrukningen är högre så kanske andra lösningar än större flaska är bättre som t ex:

  • Mer strömlinjeformad utrustning
  • Mer horisontelt trim
  • Mer effektiv fenteknik
  • Bättre kondition har också positiv inverkan på gasförbrukningen.


Vid mycket dykning djupare än 20 m och särsklit vid dykning runt 30 m eller djupare rekommenderar vi att dubbelpaket ska användas för att tillräckliga gasreserver ska finnas tillgängliga om problem skulle uppstå.

För de flesta räcker en standardkran med ett uttag behovet för en fritidsdykare med enkelflaska. För enkelflaskedykaren som dyker mycket i kalla mörka vatten rekommenderar vi en kran med 2 st uttag på enkelflaskan. Detta gör möjligheten till användning av 2 st 1:a steg. Du kan läsa mer om de olika enkelflaskkranarna längre ner på sidan.

Med 2 st uttag på flaskkranen uppnår du följande fördelar:

  1. Du har 2 st oberoende regulatorer som säkerställer gas till dig. Vid t.ex. en frysning så kan man stänga av den regulator som har fryst och avsluta dyket säkert genom att använda den andra regulatorn.
  2. Om du dyker både enkeltflaska och dubbelpaket kan du använda samma regulatorkonfiguration och behöver inte skruva om slangarna när du byter flaskor.


Eurocylinder flaskor ger bättre balans pga produktionsmetoden som används. Metoden ger tjockare gods i botten på flaskorna vilket hjälper dig att ha bra trim. Den högre vikten gör att du kan använda ca 1 kg mindre bly än andra 12L 232bras flaskor.

Tillverkare Eurocylinder
Max Tryck 230bar
Vikt ca 14kg
Vikt i Sötvatten Fulla ca -2.5kg
Vikt i Sötvatten Tomma ca +0.5kg
Flasklängd 710mm
Flask Diameter 171mm
Kran typ Vred på höger sida
Färg Vit

Skriv din recension

Flaska 1x12x232b

Flaska 1x12x232b

Levereras komplett med kran och färdig monterat.

Skriv din recension

Relaterade Produkter

Andra intressanta produkter

  • No products at this time.

Scroll To Top