Halcyon Divers Alert Marker 3.3

DL0122

Halcyon Divers Alert Marker 3.3. Finns i vanlig och nordic version. Nordic version kan inte fyllas från dräktslang utan endas med mun.

792 kr

  • Enklare att fylla oralt
  • Enklare att använda i kallare vatten 
  • Kompaktare 
  • Helsluten design - all luft du fyller den med stannar garanterat kvar. 
  • Övertrycksventil för att undvika slitage på svetsfogar och sömmar. 
  • Samma höga kvalitet

En SMB (surface marker bouy) är ett enkelt sätt att öka säkerheten under den sista fasen av uppstigningen vid ett dyk:

  • Du informerar följebåt om att du snart är uppe och vart du kommer dyka upp. SMB gör det därför möjligt att förbereda följebåten för en snabb upptagning i båten när du och din dykkamrat eller team bryter vattenytan.
  • För andra dykare på land är det bra att ha översikt över var du kommer bryta ytan. 
  • Du varnar även andra båtar som befinner sig i området du dyker i som förhoppningsvis är intelligenta nog att förstå att de skall hålla sig undan från din boj.

Med tanke på att de flesta olyckor och ”nästan” olyckor sker på och nära ytan, kan det vara en god idè att skjuta en SMB från alla dyk i öppet vatten för att informera ytan. 
En klar orange färg ger god synlighet under flera ljusförhållanden.
Liten storlek gör den enkel att använda. 
Den kan förvaras i fickan på torrdräkten färdigsammankopplad med spoolen så att den är färdig att användas. Du behöver endast koppla bort double endern som förhindrar att linan skapar problem i fickan, fyll den med tillräckligt mycket gas och släpp den mot ytan. Tänk på att gas expanderar så du behöver inte fylla den helt.

Tillverkare Halcyon
Kategori Bättre
Betyg 
2010-07-22

Liten men god

Denna 1-meterskorv som i vissa kretsar blivit "Da shit" är smidig i fickan och väldigt lättanvänd när det är dags att skicka den till ytan. Det relativt höga priset motiveras dock bara delvis av den höga kvalitén. Denna SMB finns i två utföranden "Nordic"-varianten har mindre fyll-ventil än standardmodellen och blåsmunstycket är i gummi, i övrigt är de identiska.

Skriv din recension !

Skriv din recension

Halcyon Divers Alert Marker 3.3

Halcyon Divers Alert Marker 3.3

Halcyon Divers Alert Marker 3.3. Finns i vanlig och nordic version. Nordic version kan inte fyllas från dräktslang utan endas med mun.

Skriv din recension

Relaterade Produkter

Scroll To Top