Halcyon Defender Pro Spool

DL0329

Halcyon Defender Pro Spool

440 kr

  • 30m
  • 45m
  • Ja
  • Nej

Halcyon har ändrat hela sin produktlinje med spoolar. Det har resulterat i två skillnader som er mer eller mindre synliga. Den nya Defender Pro serien är tillvekad i glasfiberförstärkt Delrin, ett material som är mycket starkare än Delrinet som användes tidigare. I praktiken betyder det att Halcyon har kunnat göra spoolen mindre, med bibehållen styrka.
En Defender Pro 150 spool av den nya typen och en Defender 150 spool av den gamla typen håller alltså för 150 fot / 45 meter med lina. Den nya Pro versionen är mindre och tar mindre plats i fickan.
Den andra skillnaden är den nya Easy Grip™ adapten som är noga beskrivet i videon. 

Defender Pro är en liten kompakt spoole som man använder bl.a. för att sjuta en SMB till ytan vid slutet av dyket.

  • Förstärkt Delrin
  • 150fot / ca 30m line
  • SS double ender


Spolkonstruktionen eliminerar möjligheten för linan att fastna och med eller utan dig fara till ytan tillsammans med ytmarkeringsbojen. Någon man inte önskar ska hända.

Normalt är det praktisk att vänta så länge som möjligt innan du skickar upp din ytmarkeringsboj. Båtar som passerar ovanför dig när du ligger på 10 meter och djupare låter illa, men utgör inte någon säkerhetsrisk för dig. Det vanligaste är att du skickar upp ytmarkören när du ändå stannat en minut på 9, 6 eller 3 meter – eller vid ett 3 minuters säkerhetsstop på 5 meters djup.

Gör du dekompressionsdyk där det är stark ström i området och ska tillbringa en tid mellan 9-21 meter kan det vara bra att skicka upp ytmarkeringsbojen redan efter gasbytet på 21 meter. Det finns dock sällan anledning till att skicka upp markören från större djup än 21 meter.

Spoole används under grottdykning när vi ska hoppa från lina till lina för att skapa en kontinuerlig lina hem.

Tillverkare Halcyon

Skriv din recension

Halcyon Defender Pro Spool

Halcyon Defender Pro Spool

Halcyon Defender Pro Spool

Skriv din recension

Relaterade Produkter

Scroll To Top