Halcyon SMB och Defender Spool paket

DL0333

Spool och ytmarkingsboj i ett paket

1 196 kr

  • 30m
  • 45m
  • Ja
  • Nej

Detta är det absolut bästa SMBpaketet som finns på marknaden och används av dykare över hela världen.
En SMB (surface marker bouy) är ett enkelt sätt att öka säkerheten under den sista fasen av uppstigningen vid ett dyk, eller för att markera sin position i vattnet för ytövervakare.

Halcyon SMB är en av de smidigaste och mest lätthanterliga markeringsbojarna som finns på marknaden idag. Den är enkel att fylla, syns bra på ytan och tar liten plats i fickan. Övertrycksventilen släpper ut expanderande luft och minskar slitage på svetsade fogar.

Halcyon Defender Spool är svarvat ur ett stycke Delrin. Välj själv vilken längd du vill ha på linan.
Levereras tillsammans med en double ender i rostfritt stål.

Spolkonstruktionen eliminerar möjligheten för linan att fastna och med eller utan dig fara till ytan tillsammans med ytmarkeringsbojen. Någon man inte önskar ska hända.

Normalt är det praktisk att vänta så länge som möjligt innan du skickar upp din ytmarkeringsboj. Båtar som passerar ovanför dig när du ligger på 10 meter och djupare låter illa, men utgör inte någon säkerhetsrisk för dig. Det vanligaste är att du skickar upp ytmarkören när du ändå stannat en minut på 9, 6 eller 3 meter – eller vid ett 3 minuters säkerhetsstop på 5 meters djup.

Gör du dekompressionsdyk där det är stark ström i området och ska tillbringa en tid mellan 9-21 meter kan det vara bra att skicka upp ytmarkeringsbojen redan efter gasbytet på 21 meter. Det finns dock sällan anledning till att skicka upp markören från större djup än 21 meter.

Detta paket hanteras enklast i hopsatt. Du behöver endast koppla bort double endern som förhindrar att linan skapar problem i fickan, fyll den med tillräckligt mycket gas och släpp upp den mot ytan. Tänk på att gas expanderar så du behöver inte fylla den helt

Skriv din recension

Halcyon SMB och Defender Spool paket

Halcyon SMB och Defender Spool paket

Spool och ytmarkingsboj i ett paket

Skriv din recension

Relaterade Produkter

Scroll To Top