Halcyon Singel Tank Adaptor

DL0232

Halcyon standard STA (single tank adapter) levereras med:

  • Singelflaskadapter
  • 2 st flaskband med greppyta i gummi och rostfritt spänne

För paket att lämna oss på idag

1 352 kr

En singelflaskadapter är nödvändig om du ska använda vingar för enkelflaska och/eller backplates som inte har hål för flaskband. Det gör förberedelserna och efterarbetet i samband med dyket enklare.
Vingen för enkelflaskor fästes som en sandwich mellan backplaten och adaptern. Från adaptern är det bultar som går igenom vingens öljett och hålen mitt i backplaten. Säkras med hjälp at två vingmuttrar. Du kan också använda bultarna till att säkra en p-vikt i backplaten för att undvika att ha så mycket dumpbar vikt. 
När du ska montera isär för att packa ner utrustningen efter ett dyk kan du bara skruva av vingmuttrarna och låta adaptern sitta kvar på flaskan. I och med det uppnår du två saker:

  1. Du säkrar att höjden på flaskbandet är densamma från dyk till dyk, vilket påverkar balans och trim i vattnet
  2. Du trär och stramar åt flaskbandet en gång för alla

Kom ihåg att flaskbanden ska vara blöta när du ställer in dom.

Om avvägning:
Typisk avvägning med skaldräkt, 400 g underställ, 12L/ 232bar flaska och backplate är +/- 9 kg bly. 
9 kg du antingen kan placera i ett vanligt blybälte eller ha som p-vikt i platen om du inte vill ha dumpbart bly. 
Med så stor blymängd som +/- 9 kg bör en del fästas på paketet i form av en p-vikt, både för säkerhetens skull och komforten. Alternativt kan man välja en adapter som är 3 kg negativ. Det finns inga anledningar till att ha ett dumpbart blybälte som är tyngre än:

  • Gasens vikt i en full flaska - typiskt +/- 3 kg för enkelflaskor, så att du kan göra ett säkerhetsstopp/minimu deko om du till exempel förlorar gas på grund av en frysning.
  • + 1 kg för att kunna ha nog gas i torrdräkten för komfortens skull om du till exempel förlorar gas på grund av en frysning.

Dumpbart bly är generellt inte nödvändigt för dykare som har läst, lärt och förstått Boyles lag, vilket ingår i kursplanen till OWD, särskilt inte om dykaren dessutom har den goda vanan att använda BCD:n till att kontrollera uppstigningen. Expanderandegas under en nöduppstigning ger luft både på väg till ytan och i ytan, i motsats till expanderande luft i torrdräkten som enkelt tar sig ut genom hals- och ärmmanschetter.

Tillverkare Halcyon
Kategori Bäst

Skriv din recension

Halcyon Singel Tank Adaptor

Halcyon Singel Tank Adaptor

Halcyon standard STA (single tank adapter) levereras med:

  • Singelflaskadapter
  • 2 st flaskband med greppyta i gummi och rostfritt spänne

Skriv din recension

Relaterade Produkter

Scroll To Top