DiveXtra Personligt Filter 300Bar

DL0145

Ett filter man sätter mellan fyllrampen och flaskan för att få renare luft.

960 kr

Det är onödigt dyrt att ha särskilda flaskor till nitrox och andra flaskor till luft, som fylls med komprimerad luft som har särskilda krav på renhet. All luft man fyller borde egentligen ha samma goda kvalitet, men dessvärre finns det många städer där fyllningsluften inte garanterat är god nog för att kunna fyllas i flaskor som också används till nitrox. Med ett personligt filter som sätts mellan fyllningsslangen och flaskan/flaskorna som ska fyllas, ser du till att dina flaskor hålls fri från föroreningar oavsett var du fyller och kvalitén på fyllningsluften. Du slipper ha onödigt många flaskor dedikerade till särskilda användningsområden, men kan ändå ha samma höga standard på dom du har.


Själva har vi bara en typ av flaska och kran – syrgaskompatibla. Enkelt att förhålla sig till, enklare att hålla översikt på och inte minst mindre kostsamt. Filtret reducerar också fuktighetsnivån i luften som fylls i flaskan så att du:

  1. Reducerar risken för frysning i kranar och andrasteg
  2. Reducerar invändig korrosion (rost) i flaskan

Tänk på att all komprimerad andningsluft per definition är torr, jämfört med den luft vi andas på ytan dagligen. Se till att dricka ordentligt före och efter dyket, den torra andningsluften verkar uttorkande.

Tillverkare Oceanic Tech
Kategori Bättre
Max Tryck 300bar

Skriv din recension

DiveXtra Personligt Filter 300Bar

DiveXtra Personligt Filter 300Bar

Ett filter man sätter mellan fyllrampen och flaskan för att få renare luft.

Skriv din recension

Relaterade Produkter

Scroll To Top