Santi BZ 200 V_st

DL0200

Värmeväst från Santi med 200g Thinsulate kärna.

Produkt val
Storlek
Storlek

890 kr

Efter att vi har sett och "fått med oss" fördelarna med att bruka en väst är det nog en av de mest undervärderade detaljer du finner bland dykare. Det har heller inte varit så mycket fokus på det i sammanhang med grundkurser eller från de som säljer underställ till svenska dykare, så det är kanske inte så konstigt.

På grund av hur kroppen jobbar med reglering av kroppstemperatur när temperaturen runt oss sjunker, är centrala delar av kroppen det mest nyttiga området att skydda med extra isolation. När temperaturen sjunker och kroppen inte längre klarar att upprätthålla jämn hög/riktig kroppstemperatur vill den prioritera bort blodcirkulation längst ut i systemet. Kyla/nedkylning är därför alltid lättast att uppdaga på händer och fötter(fingrar och tår). Kroppen prioriterar bort cirkulationen i de ytter områdena för att prioritera cirkulation till de vitala organen som är centralt placerade. 
Det är till det området en väst bidrar med extra isolation. Då får du den effekten att när kroppen inte behöver att prioritera så mycket cirkulation centralt för att upprätthålla temperaturen, kan cirkulationen vara högre längre ut i systemet. Kanske inte helt superlogiskt, men med att isolera bättre i bröst, mage, rygg regionen kommer armar, händer, ben och fötter också bli varmare.
(I tillägg är det nyttigt att isolera huvudet och hals bra. "Den vägen" är det full cirkulation ”to the bitter end”, oavsett hur kall kroppen blir.)

Västen består av tre lager:

  • Micropolar innerst.
  • 200g Thinsulate kärna i mitten. 
  • Pertex ytterlag (vind- och vattenavvisande).

Västen lagerhålls i alla storlekar från Medium till XL.

Sizechart

Tillverkare Santi
Kategori Bäst
Material 200g/m2 Thinsulate™ m/fleece
Design Väst

Skriv din recension

Santi BZ 200 V_st

Santi BZ 200 V_st

Värmeväst från Santi med 200g Thinsulate kärna.

Skriv din recension

Relaterade Produkter

Scroll To Top