Halcyon Traveler BC System

01-40-101-00-00

Det ultimata vingsystemet för dykresan!

5 720 kr

Halcyons nya Traveler BC System väger endast 2,5 kg. För att minska vikten utan att kompromissa har Halcyon varit tvugna att helt börja om från början och designa ett helt nytt vingsystem för enkelflaskdykning. Resultatet är inte bara ett vingsystem med lägre vikt än eclipse/infinity systemen utan man har även behållt funktionaliteten och intoducerat nya smarta lösningar.
Förutom det uppen bara med viktfickorna och att den är resvänlig var det för våran del tre egenskaper vi omedelbart lade märke till som vi tycker borde framhävas.

 1. Med Cinch™ systemet ihopbyggt med själva plattan så blir det ännu enklare att använda sig av justeringsmöjligheterna.
 2. Det nya systemet för att vikta plattan med upp till 6 kg löst bly är en smart och fexibel lösning att integrera vikt.
 3. Den helt nyutvecklade plattan har integrerad singeltankadapter i själva platan, som innebär att flaskan kommer sitta mer stabilt och närmare dykarens rygg.

Traveler BC System nyheter:

 • Robust lättviktsplatta i PA6 med integrerade viktfickor
 • Cinch™ systemet är gjutet i själva plattan vilket är mer användavänligt.
 • Nyutvecklat modulviktsystem för att vikta plattan.


Ett Halcyon TravelerBC System innehåller:

 • 1000 Denier Cordura™ vinge med 30 pund/14 kg lyftkraft (55 cm inflatorslang)
 • Backplate i PA6 med integrerad singeltankadapter med integrerat Cinch™ justering.
 • Justerbart ”one piece webbing” remställ. 
 • Två stycken flaskband för säker och stabil montering av enkelflaska.
 • Justerbar Cinch™ grenrem.
 • De luxe comfort backplate pad (extra vaderad platta)
 • Comfort neoprene pads på remställets axelremmar.

Det nya Halcyon traveler BC systemet har bara två valbara extratillbehör, och det är egentligen allt du kan tänkas behöva välja på.
Det ena är Cinch™ fästanordning för kanisterlampa som låter dig använda justerbarheten i Cinch™ sytemet samtidigt som du har en kanisterlampa fäst på rätt plats vid höften på höger sida.
Det andra valbara extraalternativet är Halcyons Active Controll Ballast (ACB). Vi tycker att för semesterdykning så behövs inte ACB systemet. Då du kan placera 6 kg bly på plattan så räcker det oftast och om man vill ha dumpbart bly så räcker det med ett vanligt hederligt viktbälte när det bara handlar om ett par kilo. Om man även ska använda vingen här hemma kan däremot ACB systemet vara ett bra alternativ.


Cinch™ justeringssystemet som Halcyon först lanserade till sina andra system 2010 har välkomnats av både dykare och försäljare, både till enkelflasksystem och dubbel. Även om du känner att det är en ”feature” du klarar dig utan, så är många vana vid att kunna lätta på västen vid av- och påtagning och vill gärna ha den möjligheten när de uppgraderar till vinge/backplatesystem. Nu när själva Cinch™ funktionaliteten är ingjuten i den nya backplaten som är utvecklad till reseving systemet, är denna justeringsmetod ännu mer användarvänlig. Som alltid på ett Halcyon system är bärsystemet byggt på ett "one piece continous webbing" utan spännen och skarvar för att ge maximal slitstyrka även med Cinch™ systemet monterat.

Tillverkare Halcyon
Kategori Bättre
Material Cordura

Skriv din recension

Halcyon Traveler BC System

Halcyon Traveler BC System

Det ultimata vingsystemet för dykresan!

Skriv din recension

Relaterade Produkter

Scroll To Top